kávé

A nyers zöld kávébabot száraz, hűvös helyen sokáig eltarthatjuk. Pörkölés és őrlés után azonban minél előbb fel kell használni; minél finomabbra őröltük, annál gyorsabban veszít aromájából.
A kávéfőzés egyszerű főzetkészítés. A kávé kesernyés íze, kellemes aroma anyagai kioldódnak.A receptben előírt kávét főzzük nagyon erősre, töményre, de használhatunk azonnal oldódó kávéport is. A "mokka" szóval jelölt receptekben fontos a kifejezett kávéíz.

  • Eredeti tiramisu
    27

    A tojások sárgáját, a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A krémsajtot...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mascarponés kávétorta
    15

    Tészta: 2 tojásfehérjét felverjük, majd folyamatos kevergetés közben, hozzáadjuk a tojás sárgát és a cukrot (6 ek. + 1 vaníliát). Ezután...

    • 8 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Hamis tiramisu 2
    6

    A sajtkrémet jól kikeverem, a cukorral. A tejszínt habbá verem, egyesével hozzáadom a tojások sárgáját, a cukros vajat, és az egészet a tojások...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Hanna szelet
    10

    A tojások sárgáját robotgéppel habosra kavarjuk, a porcukorral és olajjal, valamint Rámával. Ezután hozzáadjuk az erős feketekávét, meggybort,...

    • 10 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tiramisu
    13

    Egy tálba verem a tojásokat. A sárgáját és a fehérjétől különválasztom, és egy másik tálba rakom! A tojás sárgához hozzáadom a cukrot...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Dobos torta
    12

    Tészta: 6 tojást szétválasztok, és a tojássárgáját a 6 evőkanál cukorral habosra keverem (min. 5-10 percig). 6 evőkanál vizet adok hozzá,...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tiramisu csoda
    7

    A kávét összekeverjük a likőrrel, egy mélytányérban. A narancsot forró vízzel megmossuk, jól leszárítjuk, majd a narancssárga héját lereszeljük. A...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Diós csokiszalámi
    90

    Az étcsokoládét reszeljük le és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, hogy masszív tésztát kapjunk. Ezután, egy munka...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mandulás-diós muffin
    11

    A lisztet összeszitáljuk a sütőporral. Beledolgozzuk a porcukrot, darált diót, mandulát, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a kávét és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tiramisu-zsuffa
    18

    A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat összekeverjük a kristály- és vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mascarponét...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >