Karácsony

  • Duplán csokis muffin
    4

    Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffin formákat kivajazzuk. A cukrot és a vajat egy tálba tesszük, és mikróban 20-30 másodpercig melegítjük,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fahéjas-almás kocka
    12

    Az almát hámozzuk meg és reszeljük le finomra, vagy daráljuk meg. A lisztet, a fahéjjal és a sütőporral összekeverjük. A fehérjéket verjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú amur filé
    1

    Az amurt megsózzuk, bevizezzük, majd vékonyan „beirdaljuk” (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A halat beletesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás pontyszeletek
    14

    A lisztet, a fűszerpaprikával összekeverjük. A pontyfiléket feldaraboljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk őket. Egy serpenyőben olajat melegítünk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Egészben sült sertéskaraj
    25

    A karajt sóval, borssal beszórjuk, mézzel bekenjük, és forró olajon, minden oldalát pirosra sütjük. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk sörrel, és...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Gesztenyetorta
    5

    Először megfőzzük a pudingot, hagyjuk kihűlni. A tejszínt fölverjük, és belekeverjük a lereszelt gesztenyemasszát. Hozzákeverjük a kihűlt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gyümölcskenyér
    3

    Amit kell, értelemszerűen feldarabolsz. Összekevered a nyers hozzávalókat, valamint a szárazakat külön, majd vegyíted őket. Végül hozzáadod...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Piskóta tészta
    1

    A tojásfehérjéket csipetnyi sóval felverjük, a cukorral kemény habot készítünk belőle, egyenként adagoljuk hozzá a tojások sárgáit, s a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Egzotikus lekvár
    2

    A citromok levét kinyomjuk.A gyömbért meghámozzuk,lereszeljük.A banánt meghámozzuk(50 dkg gyümölcshúsra van szükség),vékony karikákra vágjuk....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Roston halfilé zöldfűszeres mártással
    1

    A halat szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, és kevés vajon megsütjük mindkét felüket. A hagymát finomra vágjuk, és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >