Karácsony

  • Citromos túrófánk
    6

    Az áttört túróhoz, hozzáteszek két tojást, reszelt citromhéjat, a lisztet és a sót. Gombócokat formázok, amiket először tojásban, aztán...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csokisan csokis muffin
    18

    A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzámérjük a cukrot. Addig keverjük, míg szép fényes, krémszínű nem lesz. Ekkor jöhet bele a puha...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi tej
    4

    A hozzávalókat felfőzöm, majd tetszés szerinti méz mennyiséggel ízesítem.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi lekváros tekercs
    7

    A vajat, a krémsajtot, a lisztet és a cukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ragadós tésztát kapunk, ezért legalább 1-2 órára érdemes hűtőbe...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta 2
    20

    Az erdélyi szalonnát félbevágjuk, a felét felkockázzuk, a másik felét felszeleteljük. A tarját nagyobb kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi kuglóf
    4

    A tojásokat a porcukorral és a rámával jól kikeverjük. Pici só is kell bele. A lisztet a keményítővel, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Házi darált keksz
    10

    A zsírt a lisztben elmorzsolom, majd hozzáteszem a többi száraz anyagot, és belereszelem a megmosott citrom héját. Hozzáütöm a 3 tojást, és...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Halászlé 2
    6

    Az alaphoz való halat és az összes fűszert egy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel. Ezután kb. 1/2 óra alatt, teljesen szétfőzzük az összetevőket. A...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sült libamáj
    9

    A májat szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk szőlőmagolajjal, bazsalikommal meghintjük, sózzuk és borsozzuk. Kis időre hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Finom töltött káposzta
    0

    A szalonnát vágjuk fel apródarabokra és piritsuk meg. Dobjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, köményt és a babérlevelet....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >