joghurt

Ételeink készítésekor használhatjuk tejföl helyett, főként diétákban, mert a tejfölnél lényegesen "soványabb".
Ma már a kereskedelemben rengeteg változatát találhatjuk. Készül natúr változatban és gyümölcsös vagy egyéb ízesítésben. Van iható és kanalazható változata. Mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet.

  • Mogyorós-joghurtos muffin
    6

    A mogyorót apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinpapírral kibéleljük. A cukrot kikeverjük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Káposztasaláta mustáros joghurtöntettel
    9

    Előkészítjük és leszeleteljük a káposztát, majd lesózzuk. Az öntethez valókat összekeverjük, majd a salátához adjuk. A salátalevelekre...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Könnyű burgonyasalátám
    3

    A burgonyát, a tojásokat és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, majd a salátástálba tesszük. Az ecetet, a cukrot, a sót...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Narancsfánk
    9

    A hozzávalókat kimérjük, és egy nagy tálban összedolgozzuk. Közepesen kemény állagú tésztát készítünk. Az olajat felmelegítjük, és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Baconös-sonkás-paprikás langalló
    41

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen, szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a csipet cukorral, langyos...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Nektarinos-almás muffin
    16

    A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk. Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, fahéjat és a szódabikarbónát....

    • 5 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fehér burgonyakrémleves
    2

    A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Odatesszük főni a babérlevéllel és sóval, kb. 1 liter vízben. Eközben, a joghurtot simára...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Hamis túrógombóc joghurtból
    24

    A joghurtokat felforraljuk, állandó keverés közben beleöntjük a grízt, ügyelve, nehogy csomós legyen. Akkor van kész, ha jó keményre dagadt....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Koktélrák saláta
    11

    A koktélrákot egy serpenyőben, felforrósított olajon megpirítom, majd megsózom és meglocsolom citromlével. A kukoricát lecsepegtetem, az almát...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Almás-meggyes muffin 2
    6

    A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, kakaót, cukrot és sót elkeverjük. Egy másik tálban, a kefirt, olajat, tojást habosra keverjük,...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >