joghurt

Ételeink készítésekor használhatjuk tejföl helyett, főként diétákban, mert a tejfölnél lényegesen "soványabb".
Ma már a kereskedelemben rengeteg változatát találhatjuk. Készül natúr változatban és gyümölcsös vagy egyéb ízesítésben. Van iható és kanalazható változata. Mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet.

  • Majonézes tésztasaláta
    16

    A tésztát kifőzzük és lehűtjük. A zöldségeket felaprítjuk és egy keverőtálba rakjuk. Hozzárakjuk a tésztát és alaposan összekeverjük,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Aszalt barackos narancsos gyömbéres muffin
    1

    Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót majd hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és az aszalt barackot....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gyümölcs saláta
    4

    A gyümölcsöket megmossuk, fazékba tesszük és felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a citromhéjat, egy kis darab, egész fahéjat és a cukrot. Addig...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Hamburgerzsemle
    14

    A zsemlékhez, hagyományos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük a duplájára. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Kapros uborkasaláta
    14

    Az uborkákat legyaluljuk és lesózzuk. A kaprot a joghurttal és a fűszerekkel kikeverjük, majd a lecsepegtetett uborkával összekeverjük. Hidegen...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás pangasius ragu
    7

    A húst 2 x 2 cm-es, az almát 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát felaprózzuk. 1 ek. vajat, vagy margarint megolvasztunk és a hagymát üvegesre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kapros paprikasaláta
    4

    A megmosott paprikákat kicsumázzuk, húsukat kis kockákra vágjuk és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután ráöntjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Joghurtos pohárkrém
    69

    A málnát porcukorral meghintjük és állni hagyjuk. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, majd felmelegítjük. (Felforralni nem szabad!)...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Joghurtos áfonyás piskóta
    2

    A tojásfehérjét kemény habbá verem. Ebbe teszem bele a cukrot, összekeverem. Hozzáöntöm a sárgáját is. Óvatosan hozzákeverem a lisztet is....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Joghurtban pácolt, sült csirke, zöldborsóval
    1

    A csirkét vágja négybe, a gyömbért és fokhagymát turmixolja, vagy vágja finomra. A citromhéjat reszelje le. Keverje össze a pácot, forgassa...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >