Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Kapros-fűszeres muffin
    7

    A száraz anyagokat, egy tálban összekeverjük és külön egy másik tálban, a többi hozzávalót is kikeverjük. Nincs más dolgunk, mint a két...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Croissant
    13

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). ...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres túró
    9

    A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a sót és borsot. A fűszereket felaprítjuk és belekeverjük. Pirítóssal isteni.

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Karácsonyi kocsonya
    5

    A lapocka kivételével, az összes húst jól megtisztítjuk. Ha szükséges, a szőrösen maradt lábat, farkat a gázlángon kissé lepörköljük,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirke májkrém
    7

    Az olajat felhevítjük. Amikor már elég meleg, megsütjük benne a májat. Nem szabad kiszárítani, de ügyeljünk arra is, hogy átsüljön. Amikor...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >