Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Ruszli
    6

    A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk, majd lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fehér kenyér
    9

    A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük és jó alaposan kidagasztjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk és...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fehérmártás
    0

    Felhevítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Szerb paprikamártás
    4

    A paprikákat negyed órára, forró sütőbe teszem és lehúzom a ráncos bőrét. A hagymával és pár gerezd fokhagymával együtt, apróra vágom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Burgonyás pogácsa
    3

    Az alábbi burgonyás pogácsa tésztája lehet az alapja krokettnek, burgonyanudlinak, szilvás gombócnak is. A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadunk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Pesto
    2

    A bazsalikomleveleket (szárat nem!) és a petrezselymet, kezdjük el jó alaposan szétnyomkodni a mozsarunkban (nem, az aprítógép sem jó, abban is...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Egzotikus lekvár
    2

    A citromok levét kinyomjuk.A gyömbért meghámozzuk,lereszeljük.A banánt meghámozzuk(50 dkg gyümölcshúsra van szükség),vékony karikákra vágjuk....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldhagymás túrókrém
    3

    A zöldhagymát felaprítjuk. A túrót keverjük át a fűszerekkel és a tejföllel. Adjuk hozzá a hagymát és a krémsajtot. Habosítsuk ki és...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Epermártás
    2

    Végy kb. 30-40 dkg szamócát, 3 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 dl vörösbort, cukrot, citromlevet és kevés sót. A szamócát turmixgépben dolgozd...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Fűszeres tejföl
    13

    A tejfölt egy keverőtálba tesszük és hozzákeverjük a frissen összevágott fűszereket, majd simára keverjük. Hidegen fogyasztjuk. Grillezett...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >