Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Feta sajtos baguette olajbogyóval és bazsalikommal
    1

    A sajtokat, a mustárt, az olajbogyót, a hagymát és a bazsalikomot egy tálban alaposan összekeverjük. A két fél baguettet egyenletesen megkenjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Padlizsánkrém hagymásan
    20

    A padlizsánokat megmosom és 180 °C-os sütőben, tepsiben, egészben, héjastól sütöm, 50 percet. Ha kész, a héját lehúzom és apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Sajtos rúd szaggatva
    19

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, majd a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma mártás
    0

    A vajat felforrósítom, beleszórom a nagyon finomra vágott fokhagymát, keverek rajta egyet, és rögtön meghintem liszttel, csomómentesre keverem....

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Francia kenyér
    14

    Ha kenyérsütő gépben sütjük, akkor a hozzávalókat ebben a sorrendben, a gépbe tesszük és a francia programon sütjük. Ha sütőben sütjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia sajtkrém
    6

    A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Kenyérre kenve, önmagában és felvágottal is ínyencfalat. A franciák kisebb korongokat formálnak...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött tojás
    14

    A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk. A sárgáját kikeverjük krémsajttal, vajjal és mustárral. Betöltjük...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Egyszerű kőrözött
    3

    A hagymát apróra felvágjuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik) és tejföllel. Sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Párizsis melegszendvicskrém
    6

    A párizsit felaprítjuk és egy kevés vajjal, mixerbe tesszük. Sózzuk és borsozzuk. Pirított bagettre kenjük.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyók
    20

    A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk úgy, hogy ne essen szét. A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Egy tálba tettük a húst és ehhez...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >