Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Ecetes hal
    5

    A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk és lehetőleg műanyag, vagy porcelánedénybe...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túró zöldséghasábokkal
    2

    A túrót a tejszínnel és a sóval kikeverjük (sűrű mártás állagú legyen), majd kettévesszük. Az egyik felébe apróra vágott metélőhagymát,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túrókrém rozskenyérrel
    0

    A túrót átpasszírozzuk. A snidlinget, a kaprot, a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk....

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túrókrém kapribogyóval
    1

    A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, habosra keverjük, majd a fűszereket és a finomra vágott fűszernövényeket is belekeverjük....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túrókrém
    1

    A túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a joghurtot és a fûszereket. A hagymát apróra vágjuk, esetleg reszeljük, és az egészet alaposan...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszeres vaj
    1

    A zöldfűszereket finomra vágjuk. A vajat a sóval, borssal és a citromlével ízesítve pürévé keverjük a zöldfűszerekkel. Felhasználás előtt...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Gomba tejfölös-sajtos mártásban
    0

    Az apróra vágott hagymát, az olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózom és kevergetve zsírjára sütöm. ...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Gombakrém
    8

    A hagymát megfuttatjuk az olajon és rárakjuk a felaprított gombát. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Fűszerezzük és alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos cukkini fasírt
    19

    A lereszelt cukkinit megsózzuk és kb. 15 percre félrerakjuk. Utána kicsavarjuk és a tojással, a feta sajttal, az aprított hagymával és az apróra...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos padlizsán krém
    5

    A padlizsánt megmosom, picit megszurkálom, és aluóliával lefedett sütőrácson megsütöm (180 fokon). Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom,...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >