Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Tojás amerikai módra
    7

    A tojást megfőzzük és szitán áttörjük. Hozzákeverjük a vajat, a pirospaprikát és sima állagúra keverjük. Pirítóssal és friss zöldségekkel...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tojáspástétom kaporral
    19

    A tojásokat megfőzzük, majd villával összetörjük. Rátesszük a majonézt, sót, borsot, petrezselymet, kaprot (,pici ételízesítőt), majd alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkemáj
    3

    A csirkemájat meghintjük a liszttel,és egy nagyobb serpenyőben megsütjük.Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és rádobjuk a kakukkfüvet.A...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás omlett
    2

    A gombát vágjuk vékony szeletekre, és 15 percig pirítsuk vajon. Ha már majdnem teljesen átsült, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és az...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Görög körözött
    40

    Villával törd össze a sajtot, minél krémesebb az állaga annál jobb. A tojásokat vágd fel apró kockára és a tejföllel, keverd hozzá a sajthoz....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Eper dzsem
    28

    Az epreket megmossuk, kicsumázzuk. Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. (Legjobb fényes edényben készíteni.) Feltesszük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém szendvicsre
    17

    A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk. Pirított kenyérre, magvas péksütire isteni. Húsvéti tojásmaradékból is lehet csinálni.

    • 6 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Füge pármai sonkával
    1

    A fügéket vágja négy felé,a sonkát pedig hosszú csíkokra.Csavarja be a fügéket a sonkával,szúrja át fogpiszkálóval.Tegye tálcára.

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Fahéjas meggybefőtt
    5

    Hiba- és sérülésmentes meggyeket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Készítsünk szirupot, adjunk...

    • 10 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füstölt sonkakrém lila- és zöldhagymával
    12

    A füstölt-főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra vagdaljuk, majd keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, az apróra vágott lilahagymát,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >