Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Fasírtos szendvics
    14

    A zabpelyhet forró vízzel leöntjük, úgy, hogy jól ellepje. Nagyjából 5-10 perc alatt puhul meg. Addig megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát,...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Svéd gomba
    28

    A gombát felszeleteltem, a hagymát felcsíkoztam, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam. A hagymát, fokhagymát kevés olívaolajon megpároltam....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sós briós
    30

    A megtisztított és kockára vágott krumplit megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük. Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, és...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Grissini
    16

    A tej felét meglangyítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, a porcukorral. A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Kolbászos kiflik
    19

    A krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Leszűrjük, és egy krumplitörővel pépesítjük. Az élesztőt felfuttatjuk...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Sajtos-bazsalikomos muffin
    12

    A sajtokat és a bazsalikomot egy turmixgépbe, vagy szeletelőgépbe rakjuk, és összedolgozzuk. Ezután a száraz hozzávalókat összekeverjük. Egy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kefires kiflik
    46

    Este az öreg tészta hozzávalóit kimérjük, a langyos vizet, a 120 g kenyérlisztet, a 4 g friss élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk. Egy kelesztő...

    • 8 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Kocsonya ahogy én készítem
    30

    A disznóhúst( fej, köröm, farok, lehet vegyesen) ha kell, kicsit megperzselem, majd megtisztítom, alaposan megmosom. Hideg vízben felteszem főni,...

    • 6 személyre
    • 255 perc
    Részletek >
  • Padlizsánkrém mogyoróval
    4

    A padlizsánokat négybe vágjuk, és tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Házilag készített hamburgerzsemle
    15

    Az élesztőt felfuttatjuk, kb. 1 dl tejben, 1 ek. cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >