Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Körözött juhtúróból
    0

    A hagymát alaposan megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk. A túrót jól áttörjük, hozzáadjuk a hagymát, a sót, borsot, a paprikát, a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kaszinótojás egyszerűen
    47

    A tojásokat megfőzzük, keményre, majd megtisztítjuk, kettévágjuk. A sárgáját összekeverjük a vajjal, a sóval és a borssal. A sárgáját...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkás-sajtkérmes párnácska
    9

    A mirelit tésztát kiolvasztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Hagyjuk kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a tölteléket. A tömlős sajtot...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Töltött tojástekercs
    15

    A tojásokat egy nagy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet. Ezeket csomómentesre kavarjuk, és sóval, borssal, szárított...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás kenyérrudacskák
    15

    A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, a cukorral. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fokhagymakrém házilag
    29

    A fokhagymákat alaposan megtisztítjuk, a héjukat lehúzzuk. A hibás részeket kivágjuk. Ha nagyok a gerezdek, akár szét is vághatjuk. Egy mélyebb...

    • 6 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás vajkrém
    20

    A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Turmixgépbe tépkedjük, és olívaolajjal...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás gyökérkenyér
    21

    Egy nagy tálba öntjük a lisztet és a sót. A meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, elkavarjuk, és a liszthez...

    • 6 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás-sajtos stangli
    18

    A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk...

    • 6 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Sajttal szórt pizzás kalász
    12

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, 1 ek. cukorral. Az 50 dkg lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a szoba...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >