Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Borjútatár – A konyhafőnök második adásának receptje
    0

    Elkészítés: 1. A húst apró darabokra vágjuk. A mogyoróhagymát finomra aprítjuk. 2. Mindkettőt egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött tojás mustárral
    44

    A főtt tojások aljából egy vékonyabb, a tetejéből egy vastagabb lapot levágunk. Ahonnan a vastagabbat vágtuk, onnan kiszedjük a tojássárgáját. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sonkatál kaszinótojással
    25

    A salátákat megmossuk, lecsepegtetjük, leveleire bontjuk és egy tányért beborítunk vele. A sonkát szeletekre vágjuk, és a tányérra rakosgatjuk....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Húsvéti sonkatekercs
    31

    A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük. Kiterítünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
    22

    Az élesztőt felfuttatjuk, a langyos tejben, a cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém 1
    2

    A tojásokat keményre főzzük, majd villával (vagy turmix-al) összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, a mustárt és ízlés szerint sót, valamint borsot. Meleg...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Töltött paradicsomgombák
    9

    A tojásokat keményre főzzük, majd mindkét végéből levágunk egy-egy darabot. A sárgáját óvatosan kiszedjük, majd a sajtkrémmel, a vajjal,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött tojás 1
    7

    A tojásokat főzzük meg, majd a héját távolítsuk el. A tojásokat vágjuk félbe, és szedjük ki a sárgáját. Egy turmixgépben, aprítsuk össze...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pontyszeletek roston, roppanós salátalevelekkel
    0

    A halfiléket vágjuk 2-3 ujjnyi darabokra. Sózzuk be őket és akár citromlevet is facsarhatunk rá. A jégsalátát tépkedjük bele egy tálba vagy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Károlyi saláta
    0

    A tojást főzzük meg, keményre. A burgonyát egy csipetnyi sóval főzzük meg, héjában. A tartár mártáshoz keverjük egy kevés tejfölt, hogy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >