Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Tormakrémes sonkatekercs
    27

    A habosra kevert vajhoz, hozzákeverjük a hideg, sűrű besamelt. Ízesítjük és krémmé keverjük. A szeletelt gépsonkát ezzel betöltjük, olvasztott...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött tojás 2
    18

    A keményre főtt, megtisztított tojásokat, hosszában kettévágjuk. A tojássárgájákat óvatosan kiszedjük (vigyázva, hogy a fehérje ne sérüljön...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Majonézes töltött tojás
    0

    A tojásokat főzzük készre, hogy a sárgája is megkeményedjen. Miután kihűlt, szépen pucoljuk meg, vágjuk félbe és a sárgáját szedjük ki....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Húsvéti hidegtál (főtt sonka, friss tormával és kenyérrel)
    0

    A sonkát áztassuk be néhány órára hideg vízbe, majd öntsük le róla. És friss vízben kezdjük el főzni. Erre azért van szükség, mert nagyon...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fűszeres tojáskrém
    0

    A tojásokat erősen sós lobogó vízben, főzzük 6 percig, majd jeges vízben hűtsük le. Ilyenkor a fehérje része már kemény, de a sárgája lágy,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kaszinótojás
    9

    A tojásokat megfőzzük, hosszában kettévágjuk, és kikaparjuk a sárgáját. A sárgáját egy tálkában elkeverjük, majonézzel, mustárral, sóval...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Lazac tatár
    6

    Csakis friss lazacból szabad elkészíteni!!! A lazacot finomra aprítjuk és fűszerezzük, majd átkeverjük a vajjal. Friss zöldségekkel és pirítóssal...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Húsvéti “tojáscsirkék” salátaágyon
    0

    A tojásokat erősen sós, forró vízben körülbelül 10 perc alatt készre főzzük, majd jeges vízben azonnal lehűtjük. Azután szépen megpucoljuk...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Avokádókrém tofuval
    0

    Egy edénybe kaparjuk ki az avokádó belsejét, és facsarjunk rá citromlevet. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és kevergessük a masszát, amíg...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Croque monsieur
    0

    Készítek egy sűrű besamel mártást(kevesebb tejjel). A besamelbe, belekeverem a mustárt, és a szerecsendiót . A mártást kicsit sózom, mert...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >