Hideg előétel

Bármilyen könnyen emészthető, étvágy felkeltő ételből lehet előétel, melyet általában kisebb adagokban tálalnak, mint a főételeket. Általában csak az ünnepi asztalon, vagy az éttermek kínálatában szerepelnek ezek a fogások, pedig egy-egy étkezést sokkal színesebbé, változatosabbá tehetünk - egy étvágygerjesztően feltálalt előétellel.

  • Körözött
    0

    A túrót dolgozzuk össze a tejföllel, a margarinnal, a pirospaprikával és adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sonkás-kolbászos szendvics, tormával és csemegeuborkával
    0

    Pirítsuk meg a kenyereket, majd a kolbászt karikázzuk fel és a sonkával együtt süssük szép arany barnára. Üssük rá a tojásokat és készítsünk...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Padlizsánkrém tejföllel
    0

    A közepesen érett padlizsánokat tegyük egészben a sütőbe és süssük addig, amíg a héja könnyen leválik a húsáról. A hagymát vágjuk...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos-oregánós mozzarella
    0

    A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk. Hozzáadjuk a mozzarellát és az apróra vágott lila hagymát. Fűszerezzük, majd meghintjük a friss...

    • 0 személyre
    • 0 perc
    Részletek >
  • Útravaló szendvics
    0

    Oszlassuk el egy szelet kenyéren az avokádót, majd szeletekben tegyük rá a sajtot és a lazacot, és csöpögtessünk rá friss citromlevet. Tegyük...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kanadai zöldfűszeres lazac
    1

    Fagyaszd le a lazacot 24 órára, hogy biztos ne éljenek meg benne a káros baktériumok. (ezt most idemásoltam, mert benne van a könyvben, de nekem...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lazacos szendvics
    2

    A sajtot villával szétnyomjuk, vagy ha keményebb, lereszeljük, a vajjal habosra keverjük, borssal fűszerezzük. A citromot meghámozzuk, kifilézzük,...

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Lazac saláta
    5

    A tojást megfőzzük és négybe vágjuk. A rukkolát leöblítjük és tálba rakjuk. Rászórjuk a csíkokra vágott lilahagymát és a csíkokra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lazactatár
    5

    A lazacot apróra vágjuk, majd kikeverjük vajjal és reszelt rokfort sajttal. Alaposan fűszerezzük és jó habosra kikeverjük. Tálaláskor primőrrel...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Locsolótál
    16

    A hozzávalókat felszeleteljük és ízlésesen, egy fatálra rendezzük. Akinek van kedve, készíthet saját maga kalácsot, íme a recept: Az élesztőt,...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >