Házibuli

Vacsoracsat a barátokkal? Vagy csak egy egyszerű borozgatás? Könnyen elkészíthető receptekkel segítünk abban, hogy a buli jó legyen és mindeni jóllakjon.

  • Spenótos csiga
    5

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, 1 ek. cukorral. A spenótot olajon, fokhagymával, sóval, ki hogy szereti megfonnyasztjuk. Ezután teszünk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sajtos rúd
    13

    A vizet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Malacfejek
    4

    A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzzük. Végül leszűrjük...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Pikáns kuglóf
    33

    A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, és félretesszük. A sárgákat egy tálba öntjük, hozzámérjük a cukrot,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás kenyérrudacskák
    15

    A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, a cukorral. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirkés-zöldséges pirított tészta
    41

    A spagettit a szokásos módon kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd félretesszük. A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony gyufaszálnyi csíkokra...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás sajtos zsemle
    16

    A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit apróra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás vajkrém
    20

    A medvehagymát alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Turmixgépbe tépkedjük, és olívaolajjal...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás gyökérkenyér
    21

    Egy nagy tálba öntjük a lisztet és a sót. A meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, elkavarjuk, és a liszthez...

    • 6 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás-sajtos stangli
    18

    A megtisztított, lecsöpögtetett medvehagyma leveleit vékony csíkokra vágjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk...

    • 6 személyre
    • 150 perc
    Részletek >