halfile

Szinte minden halból készíthető ,úgy hogy a hal húsát lefejtjük a gerinc csontokról. Gyakran a bőrét is eltávolítjuk.

  • Halszeletek édesburgonyával
    7

    Az édesburgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. Vajon megfuttatjuk és megszórjuk liszttel. Felengedjük forró tejjel. Fűszerezzük és tejszínnel...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Vajban sült halszelet
    6

    A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tejet felmelegítjük. Közben a halszeleteket sózzuk és lisztbe mártjuk. A vajat felmelegítjük a serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Egzotikus halpörkölt
    4

    A hagymát megpirítjuk az olajon, majd a felkockázott húst is. Ráöntjük a szóját és puhára pároljuk. Közben beletesszük az aprított fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Roston halfilé zöldfűszeres mártással
    1

    A halat szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, és kevés vajon megsütjük mindkét felüket. A hagymát finomra vágjuk, és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejszínes halcsíkok aszalt szilvával
    3

    Az aszalt szilvákat felaprítjuk és beáztatjuk. A halat csíkokra vágjuk, sózzuk és citromlével bedörzsöljük. Vajon megpirítjuk a halat, megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos halfilé
    14

    A halszeleteket fűszerezzük és olajjal meglocsoljuk. Grillen megsütjük őket, egy grilltálca segítségével. Köretnek rizs, vagy saláta dukál.

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halcsíkok citromos spárgával
    3

    A spárgát meghámozzuk és felaprítjuk, majd párolóedényben megpároljuk. A halat csíkokra vágjuk és vajon megpároljuk. Fűszerezzük és ha...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Barackos-pórés halragu
    2

    A halat kockára vágjuk és vajon elkezdjük párolni. Közben, a többi hozzávalót felaprítjuk. Először a pórét adjuk a halhoz. Alaposan megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >