halfile

Szinte minden halból készíthető ,úgy hogy a hal húsát lefejtjük a gerinc csontokról. Gyakran a bőrét is eltávolítjuk.

  • Tejszínes halragu
    10

    A halat kockára vágjuk és vajon megpároljuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Párolóedénybe rakjuk és megpároljuk. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Magyaros halragu
    33

    A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldbabos halszelet
    10

    A halszeleteket, ha fagyasztottak, hagyjuk kiengedni. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldbabot forrásban...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Grillezett halfilé
    10

    A halat felszeleteljük és fűszerezzük, majd állni hagyjuk. A zöldségeket vajon átforgatjuk és megpároljuk fedő alatt, csipetnyi sóval. A...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fűszeres halszeletek
    5

    A halfilét szeletekre vágjuk és citromlével bedörzsöljük. Alaposan megszórjuk fűszerkeverékkel és állni hagyjuk, 10 percig. Az olívaolajat...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Ananászos halragu
    4

    A halat kockára vágjuk és egy serpenyőben, 2 kanál vajon, elkezdjük párolni. Ha kifehéredett, rárakjuk a mazsolát és ananászkockákat. Lefedve,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Párizsi halfilé
    8

    A halfiléket szeletekre vágjuk és sóval meghintjük. Egy nagyon sűrű palacsintatésztát készítünk. Ha készen van, rakjuk fel az olajat, melegedni. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halszeletek pirított gombával
    32

    A gombát szeletekre vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Alaposan fűszerezzük és addig pirítjuk, ameddig a leve el nem párolog. A halszeleteket...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Görög halszeletek
    17

    A halszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd fűszersóval bekenjük. Citromlevet facsarunk rá és megszórjuk reszelt fokhagymával. Tepsire rakjuk...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldséges halragu
    4

    A halat csíkokra vágjuk, a gombát szeleteljük. A spárgát meghámozzuk és felaprítjuk. A serpenyőben megmelegítjük az olajat és belerakjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >