halfile

Szinte minden halból készíthető ,úgy hogy a hal húsát lefejtjük a gerinc csontokról. Gyakran a bőrét is eltávolítjuk.

  • Szezámmagos süllő szelet
    6

    A halszeleteket sózzuk és borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba és szezámmagba panírozzuk. Az olívaolajat felmelegítjük és rakunk bele vajat. Ha...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halfilé párolt karfiollal
    2

    A karfiolt rózsáira szedjük és párolóedénybe rakjuk, majd puhára pároljuk. A halat szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldséges halragu
    8

    Vágjuk kockára a halat. A hagymát dinszteljük meg kevés olajon és adjuk hozzá a zöldségeket. Alaposan fűszerezzük, fedő alatt pároljuk. Ha...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halgulyás
    4

    Az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. Levesszük a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük és kevés...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Konyhafőnök kedvence
    10

    A hagymát finomra vágjuk és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felaprított és leforrázott zöldbabot. Megpároljuk fedő alatt. Közben felaprítjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás halsaláta
    8

    A halat kockára vágjuk és sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk. Keverjük át zúzott fokhagymával. Vajat melegítünk a serpenyőben és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes-gombás halfilé
    20

    A halat leszeleteljük, sózzuk és kukoricalisztbe forgatjuk. A gombafejekkel is ezt tesszük. Olívaolajon, külön serpenyőben megsütjük mindkettőt. Ameddig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rántott hal
    16

    A filézett halat egy éjszakára, fokhagymás-sós tejbe áztatjuk. Másnap lecsöpögtetjük a tejet róla, majd pedig szép, aránylag egyenlő, 3-4...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sült halfilé petrezselyempürével
    122

    A halat előkészítjük, szeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A kukoricalisztet összekeverjük a pirospaprikával és ebbe forgatjuk bele a halszeleteket. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Rántott hal, borsos rizzsel
    16

    A halfilét besózom, lisztbe, majd megsózott, felvert tojásba mártom. A filéket bő, forró olajban sütöm ki. A rizst kimérem és forró, sós...

    • 5 személyre
    • 30 perc
    Részletek >