halfile

Szinte minden halból készíthető ,úgy hogy a hal húsát lefejtjük a gerinc csontokról. Gyakran a bőrét is eltávolítjuk.

  • Zöldséges halfalatok
    15

    A sárgarépát megtisztítjuk, és egyformára karikázzuk. A halat kockákra vágjuk, kicsit besózzuk, és borsozzuk, majd állni hagyjuk, míg a...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombás-tejszínes halragu
    7

    Az olajat felmelegítettem, és beletettem az aprított fokhagymát, a felcsíkozott húst és a felszeletelt gombát. Pár perc alatt összesütöttem,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Rántott halfilé és hús rizibizvel
    22

    A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ízvarázzsal fűszerezem. A halat ízvarázzsal, sóval fűszerezem, majd mindkettőt bepanírozom. A rizst megpirítom...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Halfilé sörtésztában
    10

    A halat csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A tojásból, lisztből, sörből és sóból sörtésztát készítek. A halfilét megforgatom lisztben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Joghurtos halszelet
    6

    A natúr joghurtba keverem az aprított fokhagymát. Ebbe teszem a szeletekre vágott halat. Az a jó, ha legalább 1 órát áll, de már előző nap...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Halfasírt
    6

    A halfilét 8-as húsdarálón ledaráljuk. A halfilé bármilyen halból lehet, de az úgynevezett egyéb halakból (keszeg, kárász, stb.) kitűnő. A...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fogas roston gombamártással
    12

    A halfilét vágjuk fel 3 ujjnyi darabokra, és sózzuk meg, majd dörzsöljünk rá citromlevet. A gombát aprítsuk fel, a hagymát vágjuk finomra....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Bőrén sült fogas pirított zöldségekkel
    17

    A halfilét vágjuk 3-4 ujjnyi darabokra és sózzuk meg. Hagyjuk állni 10-15 percet, addig az összes zöldséget vágjuk csíkokra. Serpenyőben melegítsünk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Parajjal töltött halfilé sajtmártással
    6

    A halfiléket sózzuk, borsozzuk, és egy picit megütögetjük. A parajt közben vajon megpároljuk, a fokhagymával, sóval, borssal, és megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Vajban sült halszelet narancsmártással
    12

    A halfilét 3 ujjnyi darabokra vágjuk, sózzuk és citromlével bedörzsöljük, majd lisztben megforgatjuk. A narancsokat meghámozzuk és a húsát...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >