halfile

Szinte minden halból készíthető ,úgy hogy a hal húsát lefejtjük a gerinc csontokról. Gyakran a bőrét is eltávolítjuk.

  • Citromos fogas szelet
    8

    A fogasszeleteket sózzuk és lisztbe mártjuk. Egy serpenyőbe felolvasztjuk a vajat és belerakjuk a karikára vágott citromot. Kevés olívaolajat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos halfilé
    0

    A halfilét egyenlő darabokra vágom, és besózom. A prézlibe szezámmagot keverek, és ahogy szokás, lisztbe, felvert tojásba és szezámmagos...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos halleves
    0

    A halfiléket kockára vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Grillezett halfilé almaraguval
    0

    A halat szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük citromhéjjal, sóval, borssal és fűszersóval. Kevés olajban hagyjuk állni, 30-40 percet. Az erdei...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Roston sült halfilé
    1

    A halfiléket 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk. Sózzuk és citromlevet facsarunk rá. Megforgatjuk lisztben. A vajat a serpenyőben felmelegítjük, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsos halfilé
    3

    A halat tetszés szerint szeleteljük, és meghintjük sóval. A borsot (zöld és fekete bors lehet vegyesen) durvára őröljük, és meghintjük vele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halfilé sajtmártással
    4

    A halfilét szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben felmelegítjük a vajat, és ebben megsütjük a halszeleteket. 3...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halfilé zöldborsmártással
    9

    A halat szeletekre vágjuk, és sóval, borssal meghintjük. Világos, vajas rántás készítünk, amibe beleszórjuk a zöldbors szemeket. Felengedjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lenmagos halfilé
    16

    A halfiléket darabokra vágjuk, majd jól lecsepegtetjük. A tojásokat egy tálba felverjük, sózzuk, borsozzuk, és megízesítjük a curryvel. A...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Citromos-borsos halfilé
    22

    A fagyasztott halfilét kiolvasztás után sóztam, citromlevével beitattam, és hosszabb ideig állni hagytam. Leitattam a nedvességet, majd borsot...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >