Halétel

Nagyon sokféle hal és halból készült recept létezik, mi kiválogattuk a legjobbakat és ezeket gyűjtöttük egybe.

  • Dorozsmai molnárponty
    5

    A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tepsis hal cukkinivel
    11

    A krumplit meghámozom, és karikára vágom, majd egy kiolajozott tepsi aljára rendezem. A halas fűszerkeverék felét rászórom. Ezután rárakom...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres hal tejszínnel
    12

    Lereszelem a gyömbért, és az áttört fokhagymával együtt, az olajon megdinsztelem. Ezután hozzáadom a felkockázott halat, sózom, borsozom....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Borsos halfilé
    3

    A halat tetszés szerint szeleteljük, és meghintjük sóval. A borsot (zöld és fekete bors lehet vegyesen) durvára őröljük, és meghintjük vele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halfilé sajtmártással
    4

    A halfilét szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben felmelegítjük a vajat, és ebben megsütjük a halszeleteket. 3...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halas kelkáposztabatyu tejszínes hagymával
    5

    A káposztafejről 16 db levelet levágok, megmosom, majd forrásban lévő, sós vízbe teszem. 3-4 percig főzöm, majd leöntöm a főzővizet, és...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Citromos harcsaszelet
    8

    A halat szeletekre vágjuk, és fűszerezzük. Meglocsoljuk frissen facsart citromlével, és 10 percig állni hagyjuk. Közben egy citromot karikára...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halfilé zöldborsmártással
    9

    A halat szeletekre vágjuk, és sóval, borssal meghintjük. Világos, vajas rántás készítünk, amibe beleszórjuk a zöldbors szemeket. Felengedjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Vajon sült lazacfilé
    11

    A lazacot 4 szép szeletre vágjuk, és megszórjuk sóval, valamint citromlevet csepegtetünk rá. A zöldségeket forró, sós vízben leforrázzuk. Két...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lenmagos halfilé
    16

    A halfiléket darabokra vágjuk, majd jól lecsepegtetjük. A tojásokat egy tálba felverjük, sózzuk, borsozzuk, és megízesítjük a curryvel. A...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >