Halétel

Nagyon sokféle hal és halból készült recept létezik, mi kiválogattuk a legjobbakat és ezeket gyűjtöttük egybe.

  • Szezámmagos halfilé
    0

    A halfilét egyenlő darabokra vágom, és besózom. A prézlibe szezámmagot keverek, és ahogy szokás, lisztbe, felvert tojásba és szezámmagos...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Grillezett halfilé almaraguval
    0

    A halat szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük citromhéjjal, sóval, borssal és fűszersóval. Kevés olajban hagyjuk állni, 30-40 percet. Az erdei...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Roston sült halfilé
    1

    A halfiléket 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk. Sózzuk és citromlevet facsarunk rá. Megforgatjuk lisztben. A vajat a serpenyőben felmelegítjük, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halgulyás
    12

    A meghámozott és kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Dorozsmai molnárponty
    5

    A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tepsis hal cukkinivel
    11

    A krumplit meghámozom, és karikára vágom, majd egy kiolajozott tepsi aljára rendezem. A halas fűszerkeverék felét rászórom. Ezután rárakom...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres hal tejszínnel
    12

    Lereszelem a gyömbért, és az áttört fokhagymával együtt, az olajon megdinsztelem. Ezután hozzáadom a felkockázott halat, sózom, borsozom....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Borsos halfilé
    3

    A halat tetszés szerint szeleteljük, és meghintjük sóval. A borsot (zöld és fekete bors lehet vegyesen) durvára őröljük, és meghintjük vele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halfilé sajtmártással
    4

    A halfilét szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben felmelegítjük a vajat, és ebben megsütjük a halszeleteket. 3...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halas kelkáposztabatyu tejszínes hagymával
    5

    A káposztafejről 16 db levelet levágok, megmosom, majd forrásban lévő, sós vízbe teszem. 3-4 percig főzöm, majd leöntöm a főzővizet, és...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >