Halétel

Nagyon sokféle hal és halból készült recept létezik, mi kiválogattuk a legjobbakat és ezeket gyűjtöttük egybe.

  • Hrajme - Észak-Afrikai halpaprikás (harcsából és tőkehalból) vegyeshal musszal
    0

    Elkészítés 1. Halakat filézzük, bőrüket lenyúzzuk, szeleteljük, csontjukat feltesszük alaplének főni. 2. Fokhagymát, vöröshagymát bronzos...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejszínes vajas halragu
    0

    A bébirépát és a ceruzababot külön-külön ,sós vízbe forrázzuk le. Az olajat és a vajat rakjuk egy serpenyőbe és hevítsük fel. Vágjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Citromos halfilé párolt spárgával
    0

    Az étel alapja harcsafilé, nem szálkás és rendkívül finom. A spárga lehet friss, vagy ugyancsak mirelit, épp amit találunk. A halat előző...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Parajos harcsa
    0

    A halat vágjuk kockára és egy kicsit sózzuk meg. Közben a vajat melegíthetjük egy serpenyőben. A póréhagymát vágjuk szeletekre és futtassuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mandulás halfilé snidlinges burgonyapürével
    0

    A burgonyát hámozzuk meg és sós vízben főzzük puhára. A mandulát daráljuk finomra egy daráló segítségével. A halszeleteket vágjuk egyenlő...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos halfilé
    0

    A halfilét egyenlő darabokra vágom, és besózom. A prézlibe szezámmagot keverek, és ahogy szokás, lisztbe, felvert tojásba és szezámmagos...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Grillezett halfilé almaraguval
    0

    A halat szeletekre vágjuk, majd bedörzsöljük citromhéjjal, sóval, borssal és fűszersóval. Kevés olajban hagyjuk állni, 30-40 percet. Az erdei...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Roston sült halfilé
    1

    A halfiléket 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk. Sózzuk és citromlevet facsarunk rá. Megforgatjuk lisztben. A vajat a serpenyőben felmelegítjük, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Halgulyás
    12

    A meghámozott és kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Dorozsmai molnárponty
    5

    A pontyfilét alaposan megmosom, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdosom (irdalom), úgy, hogy a bőrt nem vágom el, csak...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >