Halétel

Nagyon sokféle hal és halból készült recept létezik, mi kiválogattuk a legjobbakat és ezeket gyűjtöttük egybe.

  • Tejszínes-zöldfűszeres halragu
    6

    A halat csíkokra vágjuk, és vajon megfuttatjuk. Megszórjuk zöldfűszerrel és liszttel, majd felengedjük vízzel. Kiforraljuk, és tejszínnel...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Halszeletek édesburgonyával
    7

    Az édesburgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. Vajon megfuttatjuk és megszórjuk liszttel. Felengedjük forró tejjel. Fűszerezzük és tejszínnel...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Vajban sült halszelet
    6

    A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tejet felmelegítjük. Közben a halszeleteket sózzuk és lisztbe mártjuk. A vajat felmelegítjük a serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás hal
    37

    A halat felszeleteljük és sózzuk, borsozzuk. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával és ebbe mártjuk a halszeleteket. Forró olajba sütjük. Közben,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Egzotikus halpörkölt
    4

    A hagymát megpirítjuk az olajon, majd a felkockázott húst is. Ráöntjük a szóját és puhára pároljuk. Közben beletesszük az aprított fokhagymát,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú amur filé
    1

    Az amurt megsózzuk, bevizezzük, majd vékonyan „beirdaljuk” (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A halat beletesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás pontyszeletek
    14

    A lisztet, a fűszerpaprikával összekeverjük. A pontyfiléket feldaraboljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk őket. Egy serpenyőben olajat melegítünk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Roston halfilé zöldfűszeres mártással
    1

    A halat szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, és kevés vajon megsütjük mindkét felüket. A hagymát finomra vágjuk, és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejszínes halcsíkok aszalt szilvával
    3

    Az aszalt szilvákat felaprítjuk és beáztatjuk. A halat csíkokra vágjuk, sózzuk és citromlével bedörzsöljük. Vajon megpirítjuk a halat, megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Harcsa paradicsomraguval
    4

    A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >