Főzni a lurkókkal

A legfelemelőbb érzés, mikor az egész család a konyhában sürög-forog. A kisgyerekek bevonása a főzésbe a legjobb időtöltés, mely a családot is erősíti, emellett pedig tanítja a lurkókat is. Egyszóval a buli a konyhában van!

  • Gesztenyekrémleves
    14

    A finomra vágott hagymát a vajon megpárolni, majd hozzáadni a vékony karikákra vágott sárgarépát és a gesztenyét. Utánna felönteni a meleg...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos padlizsán krém
    5

    A padlizsánt megmosom, picit megszurkálom, és aluóliával lefedett sütőrácson megsütöm (180 fokon). Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom,...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Brióstészta
    10

    2 ek. langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a liszttel, 4 tojással, cukorral, sóval. Ha már kezd összeállni a massza, egyenként...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Linzer citrommal
    17

    A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd világosra sütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt, savanykás lekvárral összeragasztunk....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Narancsos répaturmix
    9

    A hozzávalókat megtisztítom, apróra vágom és turmixgépben pürésítem. Kiváló reggeli ital.

    • 1 személyre
    • 2 perc
    Részletek >
  • Francia tejfölös pizza
    18

    A tésztához valókat összegyúrjuk, majd két órára, a hűtőbe tesszük pihenni. Addig, a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Epres shake
    1

    Szükségünk lesz egy turmixgépre. Beletesszük a fagyit, a porcukrot, a tejet és az epret. A jégkockákat összetörjük és úgy tesszük a gépbe....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Epres túrókrém
    27

    Törjük át a túrót, majd keverjük ki a porcukorral, vaníliás cukorral, és a citrom héjával. Ezután a masszához adjuk hozzá a megmosott és...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tejes zöldborsófőzelék
    9

    A borsót vajon megpároljuk. Közben a tejet felforraljuk. Ha puha a borsó, szórjuk meg a petrezselyemzölddel és a liszttel. Keverjük el és engedjük...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Erdei gyümölcsleves
    4

    Egy edénybe kevés vízzel feltesszük a gyümölcsöket főni. Beletesszük a fahéjat, szegfűszeget és a cukrot. Ha úgy látjuk, hogy megfőtt a...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >