Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Karalábéfőzelék kaprosan
    12

    A meghámozott karalábét széles laskára vágjuk, vagy lereszeljük. Egy kevés sóval, a zsiradékban, a saját levében, vagy egy kevés vízzel...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Spenótfőzelék
    3

    Egy csomag fagyasztott parajkrémet, fel kell olvasztani. Egy lábasban felolvasztom a margarint, majd erre öntöm rá a felolvadt parajkrémet. Egy-két...

    • 3 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kellkáposztafőzelék töltelékkel
    7

    A kelkáposztából leszedek 8-10 levelet, és forrásban lévő vízben, 1-2 percig forrázom, eközben a hagymát apróra vágom, megdinsztelem. A leforrázott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsófőzelék sertéspörkölttel
    11

    A pörkölthöz a hagymát felkockázzuk, zsíron vagy olajon üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk vele, majd ráöntjük...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Tejfölös babfőzelék
    21

    A babot előző este átmosom, beáztatom. Felteszem főlni 2 db babérlevéllel, sóval, egész borssal. Mikor kezd megpuhulni a bab, kevés olajon,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsófőzelék tükörtojással
    8

    A sárgaborsót odateszem, sós vízbe főzni (érdemes előző nap beáztatni), ízlés szerint fokhagymázom, és megfőzőm. Mikor megfőtt, kevés...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli másképpen
    18

    A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk. Utána egy...

    • 8 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumplim
    15

    Az olajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd megpirítjuk rajta a felkarikázott kolbászt. Rátesszük a sűrített paradicsomot,...

    • 8 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Sárgarépafőzelék másképpen
    16

    A sárgarépát felszeletelem és az olajon, a bor hozzáadásával puhára párolom. Megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett, pirítom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kelkáposzta főzelék
    8

    Egy közepes lábosba, tégy oda 1 liter vizet főni. Fedd le! Amíg felforr, addig készítsd elő a kelkáposztát. Mosd meg a csap alatt, különösen...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >