Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Kelkáposztafőzelék háziasan
    11

    A kelkáposztát kettévágjuk, majd a torzsáját kivesszük, és leveleit laskára vágjuk. A burgonyát kockára vágjuk. Annyi sós, köménymagos...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kelkáposztafőzelék háziasan
    13

    A kelkáposztát kettévágjuk, majd a torzsáját kivesszük, és leveleit laskára vágjuk. A burgonyát kockára vágjuk, majd annyi sós, köménymagos...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Házi finomfőzelék
    10

    A megtisztított zöldségféléket apró kockára vágjuk, megmossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. A zsírból, lisztből,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Házi finomfőzelék
    10

    A megtisztított zöldségféléket apró kockára vágjuk, megmossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. A zsírból, lisztből és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli kolbásszal
    26

    A krumplit héjában megfőzöm. A tojásokat keményre főzöm, a tepsit kivajazom, zsemlemorzsával megszórom. Ha a krumpli megfőtt, megpucolom és...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli magyarosan
    15

    Megfőzzük a tojást és a krumplit, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A zsiradékkal kikent edénybe, elkezdjük a burgonyát belepakolni, majd a...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejfölös lencsefőzelék
    7

    A lencsét odatesszük sós, babérleveles, ecetes vízbe főni. Figyeljük, mert hamar elfövi a levét, és pótolni kell! (Ha megfőtt, ügyeljünk...

    • 3 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Sóskafőzelék
    9

    A sóskaleveleket megtisztítom, megmosom, majd pici zsíron odateszem dinsztelni. Mikor teljesen megfonnyadt, felengedem egy kis vízzel, ízesítem...

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Házi répafőzelék
    8

    A répát felaprítjuk, és vajon megpároljuk a fűszerekkel. Ha megpárolódott, megszórjuk liszttel, és elkeverjük. Forrásban lévő alaplével...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldborsó főzelék 1
    15

    A borsót, a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán, félig puhára párolom. Felengedem egy liter vízzel, teszek bele 2-3 kávéskanál...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >