Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Lecsos rakott krumpli
    15

    A burgonyát egészben, héjastól megfőzöm, majd lehűtve lehéjazom, és karikára szeletelem. Ezután elkészítem a lecsót, a szokásos módon....

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos káposzta hús nélkül
    24

    A káposztát ízlés szerint vékony csíkokra vágjuk, majd felöntjük annyi vízzel egy fazékban, ami ellepi. Hozzáadok egy fej hagymát egészben,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék mama módra
    17

    A lencsét főzés előtt 6-8 órával, áztassuk be. Öntsük le a levét, és tegyük egy edénybe. Kockázzuk fel a hagymát, és keverjük a lencséhez....

    • 5 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Házi sárgarépafőzelék
    6

    1/2 kg sárgarépát megtisztítunk, megmosunk, vékony csíkokra vágunk. 2 kanál zsírt lábasba teszünk, és a felvágott répát kevés víz, vagy...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Magyaros sárgaborsófőzelék
    4

    A beáztatott borsót annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Nagyobb edénybe tegyük, mert könnyen kifut. Amikor puha, berántjuk, turmixoljuk. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos káposzta 1
    11

    A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágva, apróra vágott hagymával, forró, sós vízben feltéve, puhára főzzük. Sötét zsemleszínű rántást...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Magyaros zöldbabfőzelék
    10

    A leveskockás, sós vízben, főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Magyaros tökfőzelék
    9

    A tököt besózzuk, kinyomkodjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, majd kicsit pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Majorannás savanyú burgonyafőzelék
    6

    A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és főni tesszük, kb. 3 liter vízben. Hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, a majoránnát...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pikáns lencsefőzelék
    9

    A beáztatott lencsét, annyi friss vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Sóval és citromhéjjal, esetleg leveskockával ízesítve, puhára...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >