Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Tejes zöldborsófőzelék
    9

    A borsót vajon megpároljuk. Közben a tejet felforraljuk. Ha puha a borsó, szórjuk meg a petrezselyemzölddel és a liszttel. Keverjük el és engedjük...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Egyszerű babfőzelék
    9

    A fagyasztott zöldbabot forrásban levő vízben, amely enyhén sózott, feltesszük főni. Közben a vöröshagymát apróra vágva, zsírban megfonnyasztjuk...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli zöldséggel
    15

    Megfőzzük a burgonyát (héjában), a tojást és a virslit. Míg ezek elkészülnek, kevés olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Parajfőzelék burgonyával
    7

    A megtisztított, több vízben megmosott parajt, forró, lobogó vízben főzzük be. A paraj után, azonnal vízbe tesszük a szódabikarbónát, ettől...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rakott burgonya szalonnával
    26

    A burgonyát és a tojást, külön-külön megfőzzük. Felszeleteljük őket és tepsibe rétegeljük. Szalonnát is rakunk a rétegek közé. A tejfölt...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Gombás édesburgonya
    6

    Az édesburgonyát felkockázzuk és leforrázzuk. Vajon átfuttatjuk és rászórjuk a gombát. Összepirítjuk és fűszerezzük. Liszttel megszórjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >