Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Kapros babfőzelék
    15

    A vörösbabot leöblítjük és leszárítjuk. Vajon megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a babot. Fűszerezzük és megszórjuk liszttel. Felengedjük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Krumplifőzelék paradicsompürével
    73

    A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és fokhagymaprésen összezúzott (vagy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cukkini főzelék petrezselymesen
    7

    A cukkinit gyaluljuk le, egy tökreszelőn. Vajon pároljuk meg és fűszerezzük alaposan. Liszttel megszórjuk és alaplével felengedjük. Tejjel...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kapros cukkini főzelék
    5

    Reszeljük le a cukkinit és rakjuk fel főni az alaplébe. Forraljuk fel, majd egy világos, vajas rántással rántsuk be. Tejszínnel dúsítsuk,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Babfőzelék
    17

    A babot előző éjjel beáztatom bő vízbe, hadd puhuljon a héja. A főzés megkezdésekor leöblítem, majd friss vizet öntök rá, hogy bőven ellepje....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gombapaprikás
    27

    Kevés olajon, megpárolom a vöröshagymát, majd hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát. Pirospaprikával, sóval ízesítem és puhulásig...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombapörkölt
    20

    A gombát feldaraboljuk. A hagymát megdinszteljük, majd mehet bele a zöldpaprika, paradicsom, fokhagyma, gomba. Meghintjük pirospaprikával és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes brokkoli
    10

    A brokkolit szedjük rózsáira és pároljuk meg. Közben készítsünk világos, vajas rántást, amit felengedünk tejjel és tejszínnel, majd alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Borsófőzelék húspogácsával
    1

    A vizet sóval és cukorral felforraljuk, beleöntjük a borsót és felöntjük tejjel. Ha felforrt utánaízesítünk. Olajat hevítünk, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Krumplifőzelék
    0

    A lisztet olajon megpirítjuk, majd a meghámozott, felaprított vöröshagymát és a pirospaprikát beleszórjuk, majd hozzáadunk kb. három deci vizet....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >