Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Kelkáposzta főzelék
    8

    A kelkáposztát megmossuk, a leveleit cikkere vágjuk, majd 1500 ml sós, forró vízbe rakjuk. A krumplit felkockázzuk és ezt is a vízbe tesszük,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kelkáposzta főzelék hagymásan
    25

    1. A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldborsó főzelék 2
    23

    A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a kifejtett borsót, sót, őrölt borsot, az apróra vágott fokhagymát, petrezselyem zöldet, majd összekeverjük....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kelkáposzta főzelék
    29

    A vízsugárral megmosott, szeletekre vágott kelkáposztát annyi sós vízbe tesszük főni, hogy éppen ellepje. Világos, zsemleszínű rántást...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Répafőzelék
    9

    1. verzió: A megpucolt sárgarépát, úgy ahogy van, berakod a párolóba és megpárolod. Addig, a tejben csomómentesre kevered a lisztet. A megpuhult...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kelkáposzta főzelék
    19

    A kelkáposztát megtisztítjuk, sérült leveleit eltávolítjuk. Előbb félbe-, majd kb. 2 x 2 cm-es darabokra aprítjuk. Váltott, bő, hideg vízben...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fehér zöldborsófőzelék
    6

    Az étolajba feltesszük a reszelt vöröshagymát (1 evőkanálnyit). Kicsit megpároljuk, és hozzáadjuk a zöldborsót, amire teszünk 1 evőkanálnyi...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kapros cukkinifőzelék
    10

    A meghámozott cukkinit kettévágjuk,magját kikaparjuk. Hasábokra szeletelve meglocsoljuk citromlével. Az olajból és a lisztből zsemleszínű...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karfiolfőzelék petrezselyemmel
    1

    A rózsákra bontott karfiolt (annyi sós, tejes vízben, amennyi biztonsággal ellepi) főzd majdnem puhára. A zsiradékkal és a liszttel készíts...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos édesburgonya
    3

    Az édesburgonyát felkockázzuk és sós vízben főzzük. Ha már majdnem puha, hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük. Világos, vajas...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >