Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Lencsefőzelék házikenyérrel
    11

    Lencsét beáztattam 1,5 órára. Muszáj megjegyeznem, hogy Rapunzel Gourmet lencsét használtam, mert már külsőre is olyan szép volt a lencse, hogy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lengyeles kelbimbó
    1

    A kelbimbót sós vízben megfőzzük, vajon a zsemlemorzsát megpirítjuk, rászórjuk a leszűrt bimbókat és jól összeforgatjuk vele.

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos hagymafőzelék
    7

    A hagymát felaprítjuk és olajon megpároljuk. Ha puha, megszórjuk liszttel és felengedjük húslevessel. Paradicsompürét adunk hozzá és fűszerezzük. Alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Krumplifőzelék babérlevéllel
    16

    Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk kockára, mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, azt is vágjuk kockára. Olajon, pirítsuk üvegesre a hagymát,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Krumplifőzelék fokhagymával
    8

    A burgonyát kockára vágjuk, és felrakjuk főni, a babérlevéllel és sóval. Ha kezd puhulni a burgonya, akkor készíthetjük a rántást, hagymával,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Tejszínes paraj
    4

    A parajt átválogatjuk, a vastag erét kivágjuk és összetépkedjük. Sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A vajat felmelegítjük és rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Káposzta főzelék paradicsomosan
    12

    A káposztát megmosom, és laskára vágom. Nem aprózom nagyon fel. A hagymát apróra vágom, és egy nagy edényben, olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Magyaros tészta
    30

    A tésztát kifőzzük sós vízben, közben elkészítjük a ragut. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, rárakjuk a kolbászt és a koktélparadicsomot. Ha...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos babfőzelék
    6

    A hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk, kevés zsíron. Rárakjuk a babot és fűszerezzük. Felengedjük vízzel és puhára főzzük. Ha már...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Karfiol főzelék petrezselyemmel
    4

    A karfiolt rózsáira szétszedjük, és annyi vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, a 6 dkg vajból, valamint...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >