Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Paradicsomos lencsefőzelék
    10

    A paradicsompürét belerakjuk egy edénybe, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Felforraljuk és beleszórjuk a lencsét, majd 30-35...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Burgonyafőzelék magyarosan
    10

    A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, és jól megmossuk, majd a babérlevéllel és annyi vízzel tesszük fel főni, hogy elfedje....

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Magyaros zöldbabfőzelék
    6

    A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejfölös babfőzelék
    17

    A babot vágjuk 2-3 cm nagyságú darabokra, és forró vízben forrázzuk le. Vajon, pároljuk meg egy fej finomra vágott hagymával együtt, a lecsepegtetett...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zsenge borsófőzelék
    9

    A kifejtett borsót mossuk meg, és csepegtessük le. Vajon pároljuk meg, majd fűszerezzük. Ha megpárolódott, akkor szórjuk meg liszttel, és engedjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék rántással
    18

    A lencsét beáztatjuk. Áztatás után átmossuk, majd egy fazékban, kellő vízmennyiséggel feltesszük főni. Teszünk bele pár darab babérlevelet,...

    • 6 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék
    4

    A füstölt húst és a lencsét jól átmossuk és beáztatjuk pár órára a főzés előtt. A füstölt húst főzzük annyi vízben, amennyi ellepi....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék borssal
    7

    A lencsét főzés előtt átválogatjuk, kétszer-háromszor átmossuk, végül beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább két-három órára. Főzés...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék citromhéjjal
    5

    A megtisztított lencsét többször megmossuk, egy éjjelre hideg vízbe áztatjuk, majd ebben a vízben, sóval, citrom héjjal főni tesszük. Ha puhára...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Lencsefőzelék mustárral
    142

    Fél zacskó lencse. Dupla annyi vízben teáskanál só, pici vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél. 20 perc alatt puhává fő. 1 tejföl,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >