Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Paprikás burgonya
    16

    A szalonnát felszeletelem, megpirítom, majd a zsírján fonnyasztom meg, az apróra kockázott hagymát. Néhány perc pirítás után, leveszem az edényt...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paprikáskrumpli bakonyi módra
    3

    2 evőkanál olajat megforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát, megszórjuk a paprikával, majd elkeverjük fél deci vízzel...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cukkini főzelék
    5

    A hámozott cukkinit legyalulom, kicsit besózom és 1-2 evőkanál ecettel meglocsolom. Fél óráig állni hagyom. A hagymát megdinsztelem az olajon,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos burgonyafőzelék
    3

    A meghámozott és vékony karikákra vágott burgonyát lábosba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi szűken ellepi és megsózva puhára főzzük....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tökfőzelék
    2

    A tököt megpucolom és legyalulom vagy lereszelem. Besózom és félreteszem 10 percre, hogy kiengedje egy kicsit a levét. Egy lábosban olajon megpirítom...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Sóskafőzelék
    16

    A megtisztított sóskát forró olajban megpároljuk, turmixgépbe tesszük, vagy átpasszírozzuk. 2 deci tejfölben, elkeverünk 2 evőkanálnyi lisztet...

    • 1 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldborsó főzelék petrezselyemmel
    1

    A zöldborsót kifejtjük és az olajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rakott buresz
    9

    A burgonyát és a főtt tojásokat karikákra vágjuk. A kolbászt felszeleteljük. Egy tepsit kiolajozunk, és zsemlemorzsával meghintjük. Rétegenként...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Parajfőzelék másképpen
    4

    A parajt kevés vízben feltesszük főni, pici szódabikarbónával (így szép színe marad). A zsemlét beáztatjuk a tejben és lepasszírozzuk....

    • 3 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Babfőzelék
    3

    A konzervbabot felrakjuk a levében és megfelelő mennyiségű vízzel, kis fűszerekkel picit főni. Közben elkészítjük a rántást a következőképpen:...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >