Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Répafőzelék
    8

    A meghámozott répákat kockára vágjuk. Pici olajon megdinszteljük. Sózzuk és ételízesítővel fűszerezzük. Kb. 2 dl vizet öntünk alá...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Rakott burgonya, provencei módra
    12

    1. Felkarikázzuk a burgonyát és a cukkinit. A cukkinit besózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. 2. Felkarikázzuk a hagymát és az olívaolajon...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Finom főzelék 2
    26

    A fagyasztott zöldségeket kiengedem. A hagymát apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vágom. A többi zöldséget megpucolom és apró, kb....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Rakott burgonya hússal
    14

    A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat is. Megtisztítom a héjától és felkarikázom. A tálat kivajazom, egy sor burgonyát lerakok, majd...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Sóska
    12

    A sóskakrémet felolvasztjuk mikróban. Vajon megpirítjuk a lisztet, a csipet sóval és felengedjük a tejjel (besamel). Hozzáadjuk a sóskapürét,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos tökfőzelék
    5

    Az olajból és a lisztből rántást készítünk, rátesszük a besózott tököt (vagy a fagyasztottat, amit megsóztunk), valamint a zellerlevelet...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Finom főzelék édesen
    9

    A zöldségeket vajon átpároljuk. Ha már puhulnak, akkor liszttel megszórjuk és felengedjük csontlevessel. Kiforraljuk, majd tejszínnel dúsítjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    170

    A burgonyát meghámozzuk, utána jól megmossuk és apróbb darabokra vágjuk. A kolbászról lehúzzuk a bőrét, majd felkarikázzuk. A hagymát, a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli ételízesítővel
    6

    Egy evőkanál zsíron megfonnyasztunk 1 fej kockára vágott vöröshagymát. (Párolhatunk a hagymával kockára vágott nyers szalonnát, karikára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás krumpli
    8

    Egy-két evőkanál olajon megsütjük a szalonnát, aztán kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon, üvegesre sütünk egy fej, kockákra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >