Főzelék

A főzelék zöldségből készült főfogás, ami nem köret. Szinte bármiből készülhet.Sűríthetjük önmagukkal,rántással,habarással és lisztszórással.Legfinomabb ha zsenge zöldségből készítjük.

  • Borsófőzelék
    6

    A borsót kb. 1-1,2 liter forrásban lévő vízben (közben a cukrot beletesszük), 5-10 perc alatt megfőzzük. Ha puha, megsózzuk. Borsónyi szódabikarbónát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tökfőzelék
    5

    A kockára vágott vöröshagymát kevés olajban megpároljuk. A tűzről levéve, belekeverjük a fűszerpaprikát. Belekeverjük a felengedett tököt...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Szárazbab főzelék
    39

    A babot beáztatjuk, több órán keresztül, majd hideg vízben, feltesszük főni. Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beleteszünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sóskafőzelék
    190

    A bő vízben megmosott sóska levét szitán lecsurgatjuk és 6 dkg zsíron vagy vajon lepároljuk. Meghintjük liszttel, elkeverjük, és miután 1-2...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sóskaszósz krumpligombóccal
    0

    A sóskát 3 dl tejben csipetnyi sóval megfőzöm. Ha megfőtt a lisztből és a 2 dl tejből készített habarással összefőzöm. A tűzről levéve...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Spárgafőzelék
    8

    A spárgákat meghámozzuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Cukros és sós vízben puhára pároljuk, kevés citromlével. Világos, vajas rántással...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Spárgafőzelék
    3

    A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra, és vajon párold meg. Szórd rá a többi zöldséget, majd engedd fel, kb. 2-3 dl vízzel....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Spenót
    12

    A spenótot megtisztítjuk és sok vízben, jól átmossuk. Lábasban, kevés vízzel puhára pároljuk.(Ha mirelitből készítjük, felengedés után...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Spenót kurkumával
    0

    A spenótleveleket egyesével jól megmossuk, vigyázva, hogy ne törjük össze őket. Amennyire lehetséges, szárítsuk meg. Egy tálban összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sárgaborsó főzelék
    3

    Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót...

    • 2 személyre
    • 70 perc
    Részletek >