Főétel

A főétel lehet főzelék, édes-sós tésztaféle, vagy húsétel körettel és salátával.
Ide soroljuk azokat az ételeket is amelyek önmagában is megfelelnek egy étkezésre.

  • Pácolt lazac csíkok, majonézzel, savanyított gyöngyhagymával
    0

    Reszeljük le a citrusok héját és keverjük össze a sóval, cukorral és a rózsaborssal. A lazacokról szedjük le a bőrét és temessük ebbe a...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kapros-mascarponés lazactatár
    0

    A lazacokról szedjük le a bőrt és vágjuk egy éles késsel nagyon apró darabokra. Keverjük hozzá a mascarponét és a frissen aprított kaprot....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lazac roston szezammagos burgonyapürével
    11

    A lazacból 4 szeletet vágunk.Sózzuk és borsozzuk,bedörzsöljük citromlé-val. A burgonyát megfőzzük és melegen áttörjük. Hozzáadjuk a forró...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldséges-tormás lazacszeletek
    1

    A vegyes zöldséget megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk. A szeletelt vöröshagymát vajban, üvegesre pároljuk. A metélt zöldséget, sós, fűszeres...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kapros lazacfilé
    15

    A halat sózd meg ízlésed szerint, majd szórj rá némi borsot. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben. Add hozzá a kisebb darabokra vágott fokhagymát...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Tészta füstölt lazaccal
    2

    A tésztát kifőzzük enyhén sós vízbe. A fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Kevés oliva olajat felhevítünk és megpirítjuk benne a fokhagymát....

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Roston sült lazac
    9

    A répákból golyókat vájunk, egy karalábévájó segítségével. Forró, sós vízben, puhára főzzük. A lazacot sózzuk és citromlével bedörzsöljük. Hagyjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Vajas citromos lazac
    3

    A burgonyát lereszeljük és összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával, tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük. Ha összeállt a tészta, forró...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mozzarellás csirke fasírt, salátával
    0

    A darált csirkemellet megfűszerezzük sóval, borssal, zöldfűszerekkel és aprított fokhagymával, ütünk hozzá egy tojást és alaposan keverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Aszalt paradicsomos, zöldfűszeres csirkecomb
    0

    A csirkéket egy kevés forró vaj és olaj keverékén megpirítjuk, odafigyelve, hogy ne égjen meg a vaj. Amikor szép aranybarna kivesszük a serpenyőből,...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >