Főétel

A főétel lehet főzelék, édes-sós tésztaféle, vagy húsétel körettel és salátával.
Ide soroljuk azokat az ételeket is amelyek önmagában is megfelelnek egy étkezésre.

  • Csevapcsicsa
    7

    Az összes húst egyben besózzuk és állni hagyjuk 1-2 óráig, utána kétszer egymás után ledaráljuk húsdarálón. Jól összedagasszuk, közben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csevapcsicsa hagymával
    5

    A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Rakott padlizsán
    17

    A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Barackos pulykamell 2
    15

    A pulykamellből vágjunk 7-8 dkg-os szeleteket. Sózzuk és borsozzuk meg a szeleteket. Süssük elő a hússzeleteket, kevés olajon, 3-4 perc alatt. Rendezzük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis bab hallal
    9

    1 fej hagyma, pirospaprika, bors. Ez képezi a pörkölt alapot, melybe belerakom a halat, babot (konzervesek, a bab lehet barna vagy fehér). Ha ez...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csípős csirkeszárny
    115

    A csirkeszárnyakat megtisztítjuk. Elkészítjük a panírt: egy tálban a lisztet a csilipaprika fűszerrel összekeverjük. Egy másik tálban a tojásokat...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csípős-mézes csirke
    5

    Összekeverjük a hozzávalókat a hús kivételével.Ebbe a mártásba helyezzük a kettévágott csirkecombokat vagy a felcsíkozott csirkemellet, és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csirkecomb, pirított gombával
    3

    A csirkecombokat befűszerezzük és tepsibe rakjuk. Lelocsoljuk olajjal és sütőbe rakjuk. 170 fokos sütőben, pirosra sütjük. A gombát leszeleteljük,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirkemell tejszínes zöldborsóval
    7

    A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk. Olívaolajon megsütjük mindkét felüket, pirosra. Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb kókuszos almaraguval
    3

    A csirkét sózzuk,borsozzuk és tepsibe rakjuk ,meglocsoljuk olajjal és puhára pároljuk alufólia alatt. Az almát meghámozzuk ,kimagozzuk és kockára...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >