Főétel

A főétel lehet főzelék, édes-sós tésztaféle, vagy húsétel körettel és salátával.
Ide soroljuk azokat az ételeket is amelyek önmagában is megfelelnek egy étkezésre.

  • Chilis bab
    31

    Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával, összekeverjük a darált húst a paprikával, a vegetával és a borssal. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Chilis bab fehér babbal
    10

    A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk és a...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Chilis csirkemell
    16

    A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borsozod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Chilis csirkemell cukkinivel
    9

    A chilit és a fokhagymát a kakukkfűvel együtt apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a fűszerpaprikával és a lime levével. A csirkemelleket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis-csokis csirke
    6

    A csirkecombokat félbevágjuk, sóval, borssal meghintjük, szójaszósszal meglocsoljuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, rákarikázzuk a chili...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cigánypecsenye
    34

    A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.Annyi vékony szelet szalonnát szelek bevagdosom őket, amennyi szelet húst készítek. A szalonnákat...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cigánypecsenye, fóliás burgonyával
    44

    Előkészítés: A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és félretesszük. A páclé-hozzávalókat összekeverjük. A hússzeleteket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cipóban sült csülök
    16

    A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük. Az élesztőt, langyos tejben elmorzsoljuk, kevés lisztet adunk hozzá és meleg helyen...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás-paradicsomos spagetti
    28

    Főzzük fog keményre a spagettit. Az olívaolajon futtassuk meg a fokhagymát és a kockázott paradicsomot. Az aprított zöldfűszerekkel ízesítsük. Forgassuk...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Sörös malacsült
    18

    A malac bőrét, éles késsel, rácsosan beaprítjuk, majd alaposan sózzuk, de a bőrét ne érje só. Süthetjük faparázson, vagy sütőben is,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >