Főétel

A főétel lehet főzelék, édes-sós tésztaféle, vagy húsétel körettel és salátával.
Ide soroljuk azokat az ételeket is amelyek önmagában is megfelelnek egy étkezésre.

  • Almás rakott burgonya
    0

    A burgonyát héjában megfőzzük, a tojásokat sós vízben, 10 percig, azaz keményre főzzük és hideg vízbe merítve lehűtjük. A hagymákat apróra...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Vajon sült csirkemell
    18

    A mellet megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, majd az így kapott szeleteket jól kiveregetjük és a tejben, kb. 20 percig áztatjuk. Ezután,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Roston halfilé zöldfűszeres mártással
    1

    A halat szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, és kevés vajon megsütjük mindkét felüket. A hagymát finomra vágjuk, és...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás-sajtos karaj
    3

    A kicsontozott karajszeleteket megmossuk és kiklopfoljuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és vastagabb hasábokba vagy karikákba vágjuk. A...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tejszínes halcsíkok aszalt szilvával
    3

    Az aszalt szilvákat felaprítjuk és beáztatjuk. A halat csíkokra vágjuk, sózzuk és citromlével bedörzsöljük. Vajon megpirítjuk a halat, megszórjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tejszínes pulykacomb
    7

    A húst apróra vágjuk. A hagymát és a pórét, vékony szeletekre vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csokis-mustáros csirkecomb
    35

    A pác hozzávalóit összekeverem és bepácolom vele a csirkecombokat. Egy éjszakára, hűtőben, letakarva állni hagyom. A lila hagymát megfuttatom...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli karajjal
    6

    A burgonyát puhára főzöm.A karajt sózom, borsozom és meghintem egy pici bazsalikommal. Felszeletelem a krumplit, hagymát és a paradicsomot. Egy...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Bakonyi pacal
    7

    A pacalt, többször váltott, hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla és hideg vízben,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Harcsa paradicsomraguval
    4

    A harcsaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártva forró olajban kisütjük. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, a kis kockákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >