Főétel

A főétel lehet főzelék, édes-sós tésztaféle, vagy húsétel körettel és salátával.
Ide soroljuk azokat az ételeket is amelyek önmagában is megfelelnek egy étkezésre.

  • Édes, mézes, csípős csirkeszárny
    12

    A megmosott húsról, felitatjuk a nedvességet, majd beleforgatjuk az olajba. Kissé megsózzuk és 180 fokos, előmelegített sütőben, 15 perc alatt...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú amur filé
    1

    Az amurt megsózzuk, bevizezzük, majd vékonyan „beirdaljuk” (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A halat beletesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke
    6

    A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paprikás pontyszeletek
    14

    A lisztet, a fűszerpaprikával összekeverjük. A pontyfiléket feldaraboljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk őket. Egy serpenyőben olajat melegítünk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Marhapörkölt
    6

       A húst a hártyáitól jól megtisztítva, 2 cm-es kockákra aprítjuk. A közép nagyságú vöröshagymát apróra vágjuk, olajban megfonnyasztjuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Egészben sült sertéskaraj
    25

    A karajt sóval, borssal beszórjuk, mézzel bekenjük, és forró olajon, minden oldalát pirosra sütjük. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk sörrel, és...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Uborka saláta
    4

    A meghámozott uborkát vékonyra gyaluljuk és megszórjuk az apróra vágott kaporral. Az összezúzott fokhagymát összekeverjük a többi hozzávalóval,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Sült sertéscomb egyben
    8

    Hazafelé beugrasz a kedvenc hentesedhez, és kérsz tőle 1 kg sertéscombot (mondd: a dióját kéred, rögtön tudja, és szép húst kapsz). Hazaérve...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rántott csirkefalatok
    19

    A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd fűszerezzük. Megütögetjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Vajas-citromos csirkecomb
    2

    A csirkecombokat sózzuk és fűszerezzük. Meglocsoljuk citromlével. Hagyjuk állni 15-20 percet, majd süssük meg, kevés olajon. Gyakran forgassuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >