étolaj

Világos,semleges ízű olaj,amely többféle,olajat tartalmazó magból vonnak ki.Elsősorban sütéshez használják. Európában legjellemzőbb a napraforgó és a repceolaj.

  • Lazacszelet roston
    19

    A kifilézett lazacból vágott szeleteket besózzuk és állni hagyjuk. Kb.10 perc múlva, olajjal bekenjük a szeleteket és forró rostélyra helyezve,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tésztában sült lazac filé, majonézes mártogatóssal
    0

    Első lépésként lisztből, tojásból, 1 deci olajból, ásványvízből egy sűrű palacsintatésztát készítünk és félrerakjuk pihenni. Kikeverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vajon sült lazac pirított gombával
    14

    A gombát egy remek háztartási géppel, vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk és olajon megpirítjuk. Rárakjuk a gombát és a fűszerekkel...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kalács
    10

    Kovászhoz: A tejet meglangyosítottam, éppen csak annyira, hogy szoba hőmérsékletű legyen. Beletettem a lisztet és a cukrot, majd az élesztőt...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Szupercukor, avagy a házi készítésű pillecukor
    0

    Szuperkrémes, szuperlágy és szuperfinom! Ilyen fenséges pillecukrot még biztos nem kóstoltál! A legtöbb recept a házi pillecukorhoz nehezen elkészíthető...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Bárányfilé gorgonzola mártással
    2

    A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és lereszeljük. Liszttel, tejföllel és szódabikarbónával kidolgozzuk, tetszés...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Répatorta
    0

    A répát hámozzuk meg és reszeljük le. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával és 1 rúd vaníliával egészen fehéredésig, majd mehet be...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Spenótos-fokhagymás palacsinta, pirított sonkával
    0

    Lisztből, tejből, vízből, sóból, olajból és 2 db tojásból palacsinta tésztát készítünk. Közben vaj és olaj keverékén elkezdek apróra...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Húsvéti kuglóf
    184

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát kimargarinozzuk és zsemlemorzsával alaposan beszórjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húsvéti kalács
    41

    A tejet megmelegítjük, de csak kéz melegre. Egy kiskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A tésztához valókat...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >