étolaj

Világos,semleges ízű olaj,amely többféle,olajat tartalmazó magból vonnak ki.Elsősorban sütéshez használják. Európában legjellemzőbb a napraforgó és a repceolaj.

  • Almás amerikai palacsinta
    14

    A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat keverd el a liszttel, a sütőporral és a tejjel. A fehérjékbe csippents egy kis sót, majd verd kemény...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres-szójás csirke
    11

    A zöldségeket és a csirkemellet is csíkokra vágjuk. A wokban, kevés olajon megpirítjuk a csirkemell csíkokat, majd rászórjuk a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirke brassói
    69

    A forró olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra darabolt csirkecombfilét. Erős...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás bögrés
    392

    A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb gyömbérmártásban
    5

    A csirkecombok mindkét felét megsózzuk. Serpenyőben 2 evőkanál. olajat felforrósítunk majd a csirkecombokat rátéve, mindkét oldalukon megpirítjuk....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb mustárban
    6

    A combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem. Serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csirkecomb
    15

    A combokat jól átmosom, megpucolom, majd mind a két oldalát megszórom sóval, borssal, bazsalikommal. Előveszek egy nagy, magas falú tepsit, és...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Almás céklasaláta
    3

    A céklát megfőzzük egy evőkanálnyi sóval,majd kihűtjük és meghámozzuk. A megfőtt,megtisztított céklákat kockákra vágjuk. Hidegen összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Újhagyma pongyolában
    9

    A tojást és a tönkölybúza lisztet összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Megsózzuk, majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rakott milánói
    212

    A húst kockára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >