étolaj

Világos,semleges ízű olaj,amely többféle,olajat tartalmazó magból vonnak ki.Elsősorban sütéshez használják. Európában legjellemzőbb a napraforgó és a repceolaj.

  • Almás sütemény dióval
    6

    A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük az olajat. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a csipet sót, a fahéjat...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Barackos pulykamell 2
    15

    A pulykamellből vágjunk 7-8 dkg-os szeleteket. Sózzuk és borsozzuk meg a szeleteket. Süssük elő a hússzeleteket, kevés olajon, 3-4 perc alatt. Rendezzük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pirított lilakáposzta
    11

    A káposztákat legyaluljuk. A répát, hagymát csíkokra vágjuk, a gombát pedig vékony szeletekre. Az olajat felmelegítjük és beleszórjuk a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csípős spagetti
    22

    A tésztát sós vízben kifőzzük. Az olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát, fűszerezzük. Belekeverjük a felaprított...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Sajttal rakott húsos spagetti
    21

    A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem, és az olvasztott vajjal összekeverem. Az apróra vágott hagymát, kevés olajon üvegesre párolom....

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csirkecomb, pirított gombával
    3

    A csirkecombokat befűszerezzük és tepsibe rakjuk. Lelocsoljuk olajjal és sütőbe rakjuk. 170 fokos sütőben, pirosra sütjük. A gombát leszeleteljük,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb kókuszos almaraguval
    3

    A csirkét sózzuk,borsozzuk és tepsibe rakjuk ,meglocsoljuk olajjal és puhára pároljuk alufólia alatt. Az almát meghámozzuk ,kimagozzuk és kockára...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirke becsinált
    10

    1-2 csirke aprólékát hideg vízben felteszem főni,sózom. Mikor félig megpuhult a hús, bezöldségelem. Sárgarépa , petrezselyem, zeller,karalábé,paradicsom,paprika,krumpli...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csirke citromosan-mézesen
    8

    A csirkemellet egy tálba teszünk. A mézet kicsit megmelegítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a szójaszószt, az olajat, a gyömbért, a citromhéjat és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldborsós-csirkés penne
    13

    Az olajban a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Amint a hús kifehéredett, rárakjuk a cukorborsót....

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >