étolaj

Világos,semleges ízű olaj,amely többféle,olajat tartalmazó magból vonnak ki.Elsősorban sütéshez használják. Európában legjellemzőbb a napraforgó és a repceolaj.

  • Virslipörkölt
    4

    A hagymát vágjuk finomra, és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a pirospaprikát, majd pirítsuk le. Engedjük fel...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás-paradicsomos tészta
    21

    A tésztát sós vízben, al dente-re kifőzzük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. A felszeletelt gombát hozzáadjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Roston szűzpecsenye édesburgonyával
    8

    A szűzpecsenyét lehártyázzuk és felszeleteljük. Kiklopfoljuk és fűszerezzük. Kevés olajon, pirosra sütjük. Az édesburgonyát megtisztítjuk...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kompóttal
    9

    1 tojást elkeverünk, 1dl tejjel, kevés cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen. 1-2...

    • 1 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött padlizsán 2
    10

    A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájjuk a húsát és ledaráljuk. A hagymákat apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Összekeverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Cukkinivel rakott csirkemell
    10

    A csirkemellet fűszerezzük és kevés olajon elősütjük. Közben a cukkinit felkarikázzuk. Nincs más dolgunk, mint az elősütött csirkemellet...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Epres-túrós tiroli rétes
    11

    Az epret felaprítjuk és egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a túrót, tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük. Ha nagyon száraz,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csevapcsicsa hagymával
    5

    A kétféle húst kockákra vágjuk, majd kétszer ledaráljuk. Ezután a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a jéghideg vízzel...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csibehúsos tésztasaláta
    10

    A tésztát megfőzzük, majd hidegre hűtjük. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát lereszelve hozzáadjuk. Rádobjuk az apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csicseriborsós paradicsomleves
    2

    Áztassuk be vízbe már előző este az átválogatott csicseriborsót.Főzzük 1 órán át enyhén sós vízben.A hagymát vágjuk csíkokra,a zellert...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >