étolaj

Világos,semleges ízű olaj,amely többféle,olajat tartalmazó magból vonnak ki.Elsősorban sütéshez használják. Európában legjellemzőbb a napraforgó és a repceolaj.

  • Almás muffin
    2

    A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A lisztet egy tálban...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás muffin csokival
    2

    Az almát meghámozzuk, a húsát apróra vágjuk,meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A lisztet elkeverjük a sütőporral,majd a sóval,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lecsós csirke
    13

    A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymát is felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát és összepirítjuk. Erre...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Céklaleves gombával
    6

    A zsiradékon megfuttatom a hagymát. Hozzárakom a felaprózott zöldségeket, és fedő alatt lassú tűzön 15 percig párolom. Felengedem kb. 1,5...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cézár saláta szardellásan
    72

    A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás fánk
    20

    Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzá adjuk a cukrot és elkeverjük. Majd hozzá adjuk a lisztet, sütőport és végül a tojást....

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tejszínes paprikakrém
    4

    A paprikát kimagozzuk és felaprítjuk. Megsózzuk és összekeverjük olajjal. Vághatunk hozzá zöldfűszert is. Alaposan, kétszer-háromszor megdaráljuk. Ezután...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás fánk lekvárral
    221

    Az almát lereszeljük és a levét kicsit kinyomkodjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sütőport, és a cukrot. A masszát jól összedolgozzuk,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Chilis bab dupla hagymásan
    21

    A hagymát apróra vágod, és az olajon aranysárgára pirítod (ne kezdjen el barnulni). Rádobod a darált húst, és folyton keverve, fehéredésig...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Chilis bab
    31

    Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával, összekeverjük a darált húst a paprikával, a vegetával és a borssal. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >