étolaj

Világos,semleges ízű olaj,amely többféle,olajat tartalmazó magból vonnak ki.Elsősorban sütéshez használják. Európában legjellemzőbb a napraforgó és a repceolaj.

  • Almás fánk lekvárral
    221

    Az almát lereszeljük és a levét kicsit kinyomkodjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, sütőport, és a cukrot. A masszát jól összedolgozzuk,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Chilis bab dupla hagymásan
    21

    A hagymát apróra vágod, és az olajon aranysárgára pirítod (ne kezdjen el barnulni). Rádobod a darált húst, és folyton keverve, fehéredésig...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Chilis bab
    31

    Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával, összekeverjük a darált húst a paprikával, a vegetával és a borssal. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Chilis babos penne
    9

    A pennét sós vízben kifőzöd.Ameddig fő,elkészítjük a ragut: Annyi vörösbabkonzerv kell hozzá, amennyi személyre csinálod és ízlés szerint...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis tatárbeafsteak
    16

    A húst, apró lyukú darálón, legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Chilis-csokis csirke
    6

    A csirkecombokat félbevágjuk, sóval, borssal meghintjük, szójaszósszal meglocsoljuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, rákarikázzuk a chili...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Citromos-sörös újhagyma
    10

    Hagyományos módon készítünk palacsintatésztát, amibe tej helyett sört teszünk és reszelt citromhéjat. Ebbe mártjuk bele, az újhagyma fehér...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cigánypecsenye
    34

    A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.Annyi vékony szelet szalonnát szelek bevagdosom őket, amennyi szelet húst készítek. A szalonnákat...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Cigánypecsenye, fóliás burgonyával
    44

    Előkészítés: A tarjaszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kissé kiverjük és félretesszük. A páclé-hozzávalókat összekeverjük. A hússzeleteket...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Paprikalekvár
    7

    A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd megpároljuk, kevés olajon. Közben a paprikát is felaprítjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fedő...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >