ételízesítő

A hagyományos poralapú ételízestő - a mindennapi főzés kiváló kiegészítője, segítségével az ételek finom, telt ízt kapnak. Harmonikus ízének köszönhetően bátran használhatja bármely ételhez - ajánljuk levesekhez, húsos ételekhez (pörkölthöz, sült húshoz, ragukhoz), főzelékekhez és köretekhez.

  • Gyros öntet
    14

    A joghurtot keverjük össze a darált fokhagymával és a fűszerekkel. Érdemes hűtőbe rakni, felhasználás előtt.

    • 6 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Túrós kukoricakrémleves
    2

    A konzervkukoricát kevés vízzel felforraljuk, világos vajas rántással sűrítjük. A túrót szitán áttörjük, a tejszínnel simára keverjük...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos csirkeleves
    11

    A csirkemellet vágja vékony, kb. 3 cm hosszú csíkokra. A felforrósított vajon, a vöröshagymát pirítsa addig, amíg üveges lesz, majd adja...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pikáns húsleves
    9

    A húst és a csontot, hideg vízben főni tesszük. Ha forr, a habját leszedjük, és belerakjuk a megtisztított, felvágott zöldséget. Fűszerezzük,...

    • 8 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Virslivel töltött túrós csusza
    13

    Egy lábosban, sós vízben, kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közben a túrót, tejfölt, tojást, ételízesítőt,...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldségleves Timcsi módra
    4

    A megtisztított zöldségeket felaprítjuk, és a babérlevéllel puhára főzzük, annyi vízben, hogy az éppen ellepje. Beletesszük a sót, curryt,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mentás uborkaleves
    0

    Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, 15 percig. A turmixba az összes hozzávalóval belerakjuk és addig turmixoljuk,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Olívabogyós-sajtos muffin
    7

    A lisztet a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel elkeverem. Egy másik tálban, a margarint, a tojást és a tejet habosra keverem. Ehhez hozzáadom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Brokkolival rakott pulykamell szelet
    13

    A brokkolit rózsáira szedem és leforrázom. A pulykahúst szeletekre vágom, majd a közepes tepsi aljára, beleteszem a húst. Befedem a rózsáira...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Zöldbableves
    5

    A szalonnát apró kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, és tovább pirítom. Megszórom pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >