ételízesítő

A hagyományos poralapú ételízestő - a mindennapi főzés kiváló kiegészítője, segítségével az ételek finom, telt ízt kapnak. Harmonikus ízének köszönhetően bátran használhatja bármely ételhez - ajánljuk levesekhez, húsos ételekhez (pörkölthöz, sült húshoz, ragukhoz), főzelékekhez és köretekhez.

  • Tárkonyos halleves
    0

    A halfiléket kockára vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pizzás csigák
    13

    Az élesztőt kb. 4 ek. langyos tejben, 1 kk. cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vagy dagasztógépbe tesszük. A felfuttatott...

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Zöldbabfőzelék könnyedén
    4

    A hagyma felét lereszelem, a fokhagymával együtt. Lesózom, félreteszem. A megtisztított, 2-3 cm darabokra vágott zöldbabot, a hagyma másik felével...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Tejszínes zöldborsófőzelék
    2

    A borsót a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán, félig puhára párolom. Felengedem egy liter vízzel, teszek bele 2-3 kávéskanál kristálycukrot,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Mentás zöldborsó krémleves
    1

    Vajon megpároljuk a borsót, az összevágott mentalevelekkel. Ha megpárolódott, szórjuk meg liszttel és fűszerekkel. Engedjük fel alaplével,...

    • 4 személyre
    • 55 perc
    Részletek >
  • Roquefortos zöldborsóleves
    8

    A zöldborsót olajon megpároljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük az ízesítőket,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túrókrém
    8

    A túrót szitán áttörjük, és a többi hozzávalóval egy tálba rakjuk. Robotgéppel kihabosítjuk. Pirítóssal, vagy péksüteménnyel fogyasszuk.

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Magyaros sárgaborsófőzelék
    4

    A beáztatott borsót annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Nagyobb edénybe tegyük, mert könnyen kifut. Amikor puha, berántjuk, turmixoljuk. A...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Magyaros tökfőzelék
    9

    A tököt besózzuk, kinyomkodjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, majd kicsit pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Pikáns lencsefőzelék
    9

    A beáztatott lencsét, annyi friss vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. Sóval és citromhéjjal, esetleg leveskockával ízesítve, puhára...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >