Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Húsvéti sonkatekercs
    31

    A sajtkrémeket összekeverjük, tejszínnel lazítjuk. A tejföllel, a mustárral, ízlés szerinti őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük. Kiterítünk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
    22

    Az élesztőt felfuttatjuk, a langyos tejben, a cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojás sárgáját...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém 1
    2

    A tojásokat keményre főzzük, majd villával (vagy turmix-al) összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, a mustárt és ízlés szerint sót, valamint borsot. Meleg...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Töltött paradicsomgombák
    9

    A tojásokat keményre főzzük, majd mindkét végéből levágunk egy-egy darabot. A sárgáját óvatosan kiszedjük, majd a sajtkrémmel, a vajjal,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött tojás 1
    7

    A tojásokat főzzük meg, majd a héját távolítsuk el. A tojásokat vágjuk félbe, és szedjük ki a sárgáját. Egy turmixgépben, aprítsuk össze...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Libamáj szeletek friss lecsóval
    0

    A füstölt szalonnát kockákra vágom, majd megpirítom a vágott vöröshagymával. A zöldpaprikát csíkokra vágom és hozzákeverem a többi alapanyaghoz. Újra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pontyszeletek roston, roppanós salátalevelekkel
    0

    A halfiléket vágjuk 2-3 ujjnyi darabokra. Sózzuk be őket és akár citromlevet is facsarhatunk rá. A jégsalátát tépkedjük bele egy tálba vagy...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Károlyi saláta
    0

    A tojást főzzük meg, keményre. A burgonyát egy csipetnyi sóval főzzük meg, héjában. A tartár mártáshoz keverjük egy kevés tejfölt, hogy...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Baconos tekercs gombaraguval
    0

    A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk és meghintjük sóval és borssal. Ráfektetjük a bacon szeleteket és szorosan felcsavarjuk a húst. Felszeleteljük...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Baconben sült camembert
    3

    A sajtokat félbevágjuk, és egy szelet baconnel körbetekerjük. Lisztbe mártjuk a sajtokat, és alaposan megforgatjuk a lisztben. A serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >